Известие

Collapse
No announcement yet.

Имам вапрос за педала на съединителя нещо скарца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Имам вапрос за педала на съединителя нещо скарца

Колата варви нямам никакви проблеми само когато пускам педала на съединителя чувасе някакъв шум като скърцане някой може ли да ми помогне да ми каже какво е и как да го оправя. Чува се при включен двигател и при изключен също само при пускане на педала не при натискане .

Благодаря ви предварително
    === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Да и аз го имам същият проблем с долният ляв педал при отпускане скърца.
    Трябва да се разглоби и смаже ма сега не ми се дупи на пролет инак пръсках с панацеята WD-то ма явно не достига до точното място
    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

е па смажете си пружините на педала,бре!
      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от Lucky
        Да и аз го имам същият проблем с долният ляв педал при отпускане скърца.
        Трябва да се разглоби и смаже ма сега не ми се дупи на пролет инак пръсках с панацеята WD-то ма явно не достига до точното място
        и при мен е така, явно само боксерите го правят. не е проблем. не намерих пружина и си го оставих така, но го прави само по някога
        НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Тцъ, не е само при boxer-ите, ма Вируса е прав!
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Не винаги е пружините. Валъо да каже какво стана с неговия скърцащ педал.

Comment

Моят скарца само когато го натисна до край до половината не скарца

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                ми при мен се оказа от вилката... .а тва се оправя със смяната на съединителя
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                  Първоначално публикувано от gigi
                  ми при мен се оказа от вилката... .а тва се оправя със смяната на съединителя
                  моито скърца някаде в купето , не е отдолу звука, и само при отпускане на педала
                  НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Да попитам тука... От днес започна да ми скърца нещо педала на съединителя. От самия педал е, в смисъл, като се наведа и го натисна до половината с ръка и почна да го натискам и отпускам леко и проскърцва. Нещо не можах да определя от къде идва звука. Та въпроса ми е, да не би да е от помпата? Или скърца от другите механизми?

Признак за заминаване на помпата ли е това скърцане или просто трябва да се смаже? Нямам загуба на спирачна течност. Питам, защото ако има вариант да е от помпата, да ходя направо да я сменям, не ми дреме колко още може да изкара.

П.П. След консултация с Алфа гурото Lisan: "помпите понякога имат такъв шум". Демек, нема страшно, а и така си спомням за старото ми Опелче със скърцащо жило.
                    Last edited by DerMeister; d.m.y г., 14:52.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

И при мене скърцаше и си мислех, че е помпата и накрая падна педала на земята и стана интересноооо. Оказа се некви там втулки по самия педал се счупили и тъй. Ама поне само 30 кинта ми излезе ремонта. Тва без да смятам пътната помощ
                      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от vamfan Покажи съобщение
                        моито скърца някаде в купето , не е отдолу звука, и само при отпускане на педала
                        Да не ти е т'ва скърцане при отпускане от обущата, колега? Че аз сутринта като си карах Алфинката и по едно време ми се стори, че ми скърца съединителя и се оказа, че причината е силиконовата подмекта на маратонките ми
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

колеги, може да е и от пружините на феродовия диск на съединителя, защото и моя така скърцаше, и беше за смяня. Та след като си смених съединителя и скърцането изчезна. Та ако съединителя ти е за смяна може и от това да е.
                          Alfa Romeo 156 1.8 - Black Pearl

Comment

Здравейте всички какво стана със скърцането на педала на съединитела някой намерили къде е проблема че моя скърца при отпускане

Comment

еми то тогава и аз да се похваля и моят скърца
                              извинявам се за офф-а ама да попитам като ми е студена колата и скоростите мн трудно влизат, а през зимата не ми се коментира какво е.....синхронизатори или масло дайте идея моля
                              и ако са синхронизатори какви пари излиза ремонта
                              In God we trust, all others pay cash.
                              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Working...
                              X